Global Virus Network, unint forces per fer front a les amenaces víriques

Els passats dies 23 a 25 d’Octubre 2016 va tenir lloc a Sapporo, Japó, la 8na trobada internacional de la Global Virus Network -GVN- (xarxa mundial de virus).

La Xarxa Mundial de Virus (GVN) és una coalició dels millors experts en virologia mèdica en més de 25 països dels sis continents, amb l’objectiu de treballar de manera col·lectiva per avançar en el coneixement sobre com els virus ataquen als humans (incloent virus zoonòtics), en el desenvolupament d’eines de diagnòstic, medicaments i vacunes per prevenir la malaltia i la mort. Cap institució en el món té experiència en tots els tipus de virus que poden iniciar les epidèmies. El GVN agrupa els millors viròlegs per afavorir sinèrgies, aprofitar les fortaleses individuals i per enfocar les estratègies dels equips científics, a nivell global,  cap als problemes científics clau. El poder de GVN rau en el seu abast global, la profunditat de la seva ciència, la capacitat de resposta amb la que pot fer front als nous reptes d'investigació, i el seu compromís amb la resolució dels desafiaments de virus als que s’enfronta la població humana.

Fotografia de grup de la trobada

En representació de l’IRTA-CReSA, com a centre GVN, hi va assistir el director del centre, el Dr. Joaquim Segalés, que va presentar, durant la trobada, l’EPIZONE. L’EPIZONE és un Grup de Recerca Europeu (ERG) del qual l’IRTA-CReSA també en forma part i que consisteix en una xarxa internacional d'instituts d'investigació veterinària que treballen en malalties dels animals epizoòtiques incloent les que puguin tenir un potencial zoonòtic. El seu objectiu és el de reduir els riscos i danys a la salut dels animals i els riscos per a la salut pública a la UE i més enllà. D’aquí que aquest grup pot aportar molt valor afegit a la GVN.

Aquí us podeu descarregar el llibre de resums de la trobada.

Per a contactar amb el Director de l’IRTA-CReSA:

Dr. Joaquim Segalés 
Director de l’IRTA-CReSA.
Email: joaquim.segales@irta.cat
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain 

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: