CReSA-IRTA designat com a Centre Col·laborador en malalties porcines emergents i re-emergents a Europa i Centre de Referència de l’OIE per la pesta porcina clàssica |
|
En data de 26 de Maig de 2017, durant l’Assemblea General de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE), el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA) ha estat designat com a Centre Col·laborador de l’OIE per a la “Recerca i control de malalties porcines emergents i re-emergents a Europa”, amb el Dr. Joaquim Segalés com a punt de contacte, així com a Centre de Referència de l’OIE per Pesta Porcina Clàssica, amb la Dra. Llilianne Ganges com experta designada. Aquesta és la primera vegada que es designa a un centre de recerca de l’Estat Espanyol com a Centre Col·laborador de l’OIE. Aquesta organització mundial defineix els Centres Col·laboradors com a centres pericials en un camp de competència específica relacionada amb qüestions generals de sanitat animal, concretament en relació a malalties emergents i re-emergents del porc en el cas del CReSA-IRTA. Això implica que, en l’àmbit de la seva competència, el CReSA podrà proveir assessorament internacional seguint el mandat i reglament intern dels Centres Col·laboradors de l’OIE.
Aquesta designació ha estat possible en tots els casos gràcies al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente (MAPAMA) que ha estat l’encarregat de presentar la candidatura del CReSA-IRTA, representat pel Sr. Valentín Almansa (Director General de Sanidad de la Producción Agraria), Sra. Beatriz Muñoz (Subdirectora General de Sanidad e Higiene Animal y Trazabilidad) i Sr. Gregorio Torres (Delegat del Departament Científic i Tècnic de l’OIE, designat pel MAPAMA). A tots ells el CReSA-IRTA vol mostrar el seu agraïment, així com al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, que sempre ha mostrat el seu recolzament incondicional a la iniciativa de CReSA-IRTA per formar part de la xarxa de Centres de l’OIE. | |
Per a contactar amb el Director de l’IRTA-CReSA: Sobre l'IRTA: L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. |