Jornada anual de resultats de l’IRTA-CReSA, s’anuncia el canvi

El passat dilluns 17 de Juliol de 2017 es va celebrar a la Sala d’Actes Josep Tarragó de la seu central de l’IRTA, Torre Marimón, la jornada anual de presentació de resultats de l’IRTA-CReSA. Des de la integració del CReSA a l’IRTA l’any 2015 és tradició que aquesta jornada es celebri en aquest edifici històric.

El director general de l’IRTA, Josep Maria Monfort, acompanyat per Armand Sanchez,  Vicerector d’investigació de la UAB, va inaugurar l’acte anunciant que Joaquim Segalés deixarà les seves responsabilitats com a cap del programa de Sanitat Animal i de direcció de CReSA el 31 d’Agost. Així mateix va fer saber que la persona que el substituirà, a partir del dia 1 de setembre de 2017, serà el Dr. Fernando Rodríguez.

Seguidament el director sortint va fer balanç de l’any 2016, qualificant-lo com l’any de la consolidació del CReSA en l’estructura de l’IRTA. Així mateix va anunciar nous canvis en l’estructura de l’IRTA-CReSA entre els que van destacar la sortida del cap de serveis de l’IRTA-CReSA David Solanes, que passarà a coordinar la Plataforma d’infraestructures animals de l’IRTA, i la convocatòria d’una plaça de gerent del centre IRTA-CReSA, que donarà suport al nou cap de programa en l’àmbit de la gestió. Anna Palli, Directora d’Organització i Desenvolupament Corporatiu IRTA, va repassar el nou model organitzatiu de l’IRTA, que agrupa els programes en grans àrees.

 L’acte va comptar amb la presència de Beatriz Muñoz, Subdirectora General de Sanitat i Higiene Animal i Traçabilitat del MAPAMA que, juntament amb el Dr. Segalés i la Dra. Llilianne Ganges van presentar la nominació de l’IRTA-CReSA com a centre Col·laborador de la OIE (Organització Mundial de Sanitat Animal) en malalties emergents i re-emergents del bestiar porcí i com a Centre de Referència en Pesta Porcina clàssica, respectivament.

Seguidament va ser el torn de presentar els resultats dels encàrrecs de l’administració al CReSA durant l’any 2016 relacionats amb el control d’Encefalopaties Espongiformes Transmissibles, Tuberculosi, Patologia d’escorxador i vigilància de virus zoonòtics i d’importància en sanitat animal  com el virus de la Febre del Nil Occidental, Grip aviària, Llengua Blava, Pesta Porcina Africana i Clàssica, Malaltia vesicular Porcina, Malaltia d’Aujesky, etc. La jornada va comptar amb la presència de personal del Departament de Salut  com la Sra. Imma Cervós, Subdirectora General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut  i la Sra. Carme Chacón, Subdirectora de l’ACSA, així com personal del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació: el Sr. Joaquim Xifra, Subdirector General de Ramaderia, i la Sra. Cristina Massot, cap del Servei de Prevenció en Salut Animal.

Van tancar les sessions del mati el Sergio López i El Xavier Abad repassant les activitats de l’equip d’Estudis de Camp i de la Unitat de Biocontenció, respectivament.

Fotografia de grup dels assistents a la jornada a l’entrada principal de Torre Marimón

Les sessions de la tarda es van orientar a discutir una selecció  de temes d’actualitat en els quals l’IRTA-CReSA està involucrat:

  • Virus del Zika (Dra. Núria Busquets)
  • MERS-CoV (Dra. Júlia Vergara)
  • Resistència a antimicrobians (Dra. Lourdes Migura)
  • Microbiota (Dra. Flor Correa i Dr. Ignacio Badiola)

Per a contactar amb el director de l’IRTA-CReSA:

Dr. Joaquim Segalés 
Director de l’IRTA-CReSA.
Email: joaquim.segales@irta.cat
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain 

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: