LLISTAT DE VIDEOS

Any 2013

Tècnics del CReSA: un recolzament indispensable per investigar
aLa important tasca d’aquests professionals especialitzats permet que el CReSA sigui considerat un centre de referència en investigació en sanitat animal.Les “vaques boges” i l’enigma dels prions
aL'encefalopatia espongiforme bovina, popularment anomenada "malaltia de les vaques boges", és una malaltia transmissible que afecta principalment les vaques i està causada per prions.Malalties porcines
aLa major part de la recerca que es realitza al CReSA és en malalties dels porcs. Alemanya i Espanya són les dues potències europees en producció de porcs i, dins d’Espanya, Catalunya és la comunitat més puntera.Any 2012

Els mosquits a Catalunya poden transmetre noves malalties emergents?

aLa resposta a aquesta pregunta és clau per a dissenyar les futures estratègies preventives i de control que evitin la introducció i disseminació de malalties emergents causades per virus, al nostre país, com la Febre del Nil Occidental i la de Chikungunya. Aquesta pregunta serà resolta per investigadors del CReSA gràcies a un ajut a la investigació concedida en la convocatòria RecerCaixa 2011.Anys 2010-2011

Estudiants del CReSA: investigadors del futur

a El CReSA inverteix en la formació de professionals procedents de diversos camps de la investigació. Ells mateixos en parlen dels estudis que hi realitzen, les qualitats necessàries per investigar, les motivacions, el futur, ... De primera mà coneixem com són els futurs investigadors del futur.


Coneixem la grip?

a Sentim a parlar cada any de la grip. Al 2009, la grip pandèmica va aparèixer a les primeres pàgines dels diaris. Però què és la grip? La coneixem bé? I el més important, què la provoca? El següent reportatge analitza a fons el virus a través dels coneixements de tres investigadors del CReSA i ens posa al dia al voltant de les activitats d'aquest centre.


Bioseguretat per a investigar

El CReSA, com a important i destacat centre d’investigació en sanitat animal, disposa d’unes instalacions altament preparades per al treball que s’hi duu a terme. En funcionamient des de l’any 2005, disposen de laboratoris de nivell de bioseguretat 2 i 3 per a poder treballar amb microorganismes que poden arribar a ser altament patògens.


Malalties transmeses per mosquits

Dengue. Febre groga. Febre de la Vall del Rift, Febre del Nil Occidental… Són malalties causades per virus i que es transmeten entre els animals i l'home a través de la picada de mosquits. En els últims anys han emergit o re-emergit en diferents zones del planeta. Ens resulten malalties exòtiques i molt llunyanes però, són realment tan llunyanes?


Malalties de transmissió alimentària

Salmonel·la, Campylobacter... bacteris que provoquen malalties en els animals i que provoquen toxiinfeccions alimentaries en les persones. Veurem com es generen aquestes malalties, com controlar-les i quina investigació es fa en el CReSA per a conèixer millor aquests bacteris.


Lluitant contra la tuberculosi

Lluitant contra la tuberculosiLa Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, amb la col·laboració del CReSA, ha desvetllat per què només una de cada deu persones infectades de tuberculosi desenvolupa la malaltia. Els científics han localitzat les lesions que causa el bacteri i han descobert un mecanisme que les repara.


Entre tots fem CERCA

a
El CReSA és un dels centre CERCA, el conjunt de centres de recerca participats per la Generalitat de Catalunya als què dona suport la Institució CERCA. L'actuació de la Institució CERCA se centra en la projecció corporativa dels centres i el seguiment i suport de la seva activitat.
Anys 2008-2009

Vídeo institucional del CReSA (Complert)

El 1999 es va crear el CReSA, una fundació destinada a investigar les malalties animals amb repercussió econòmica, sanitària o de salut pública. Ubicat al campus de la UAB, l'edifici CReSA consta d'un equipament molt especialitzat i d'instal·lacions tecnològicament avançades.Un centre europeu d’excel·lència en sanitat animal (Part 1/5)

ORF2-gt1-dp-1

El CReSA promou una investigació enfocada als problemes i als reptes del sector productiu, amb la finalitat de millorar la sanitat animal i, per consegüent, la qualitat i la seguretat dels productes destinats al consum humàBacteris, virus, paràsits, mosquits i molt més (Part 2/5)

aL'activitat investigadora del CReSA inclou l'estudi d'infeccions bacterianes, infeccions víriques, parasitologia, entomologia, epidemiologia, estudis de camp, immunologia i malalties espongiformes transmissibles.Mesures i barreres en un edifici d’alta seguretat biològica (Part 3/5)

aEl CReSA disposa d'una unitat d'alta seguretat biològica de nivell 3 dotada d'estrictes mesures de control d'accés i barreres de biocontenció que impedeixen la sortida a l'exterior dels patògens que s'estudien.Estudis amb valor afegit per a empreses i institucions (Part 4/5)

aAl marge de l'interès científic, els investigadors del CReSA realitzen estudis i ofereixen serveis a empreses del sector, institucions i administracions que comporten implicacions importants per als consumidors, els productors i les institucions reguladores.Treballant amb visió de futur (Part 5/5)

aEl CReSA es troba en procés de creixement i consolidació. Amb més de 100 col·laboradors, l'aposta de futur és seguir dotant els investigadors d'un entorn excel·lent per aconseguir posicionar-se com a centre de referència mundial en investigació en sanitat animal.
Apropa't al CReSA

aEl CReSA ha organitzat la jornada "Apropa't a la ciència veterinària CReSA", adreçada a estudiants de batxillerat per mostrar-los les tasques científiques que es realitzen als seus laboratoris i despertar-los l'interès per la ciència animal i la veterinària.
Anys 2006-2007
 

Garantir la salut dels animals

a El CReSA és un centre de referència per a l'estudi de malalties que afecten els animals, com ara la pesta porcina, les vaques boges o la grip aviària. Fruit d'un acord entre la UAB i l'IRTA, el CReSA és l'únic centre de recerca a Catalunya amb les característiques necessàries per realitzar investigacions sobre aquests tipus de malalties infeccioses.

Amb el suport del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa¡Recomana aquesta pàgina!: