Reunió al CReSA per promoure la col·laboració científica amb la Xina i Suècia

El passat dilluns 23 de setembre de 2013, el Dr. Jorge Moreno López, professor titular de la Swedish University of Agricultural Sciences (SLO) i el Dr Hu Shan, degà de la Qingdao Agriculture University (QAU) de la Xina, van visitar les instal·lacions del CReSA.

L’objectiu de la visita era promoure la col·laboració científica entre els tres països. El Dr. Fernando Rodríguez, investigador del CReSA, va coordinar aquesta visita després d’haver estat convidat el passat estiu (12-14 agost 2013 ) a la primera conferència entre la Xina i Suècia en matèria de salut animal i seguretat alimentària (First chinese- swedish conference on animal health and food safety) per participar amb una xerrada sobre la pesta porcina africana. Aquesta conferència, organitzada pel Dr. Shan i el Dr. Moreno, va tenir lloc a Qingdao (Xina). En primer lloc, el Dr. Rodríguez va presentar de manera general el CReSA i les seves activitats. El Dr Jorge Moreno va presentar el Programa d’Intercanvi Linnaeus-Palme i l’experiència de Suècia i la Xina dins d’aquest programa que coordina, i es va discutir la possibilitat de futures col·laboracions científiques. El Dr. Hu Shan presentar la Qingdao Agriculture University i els seus interessos d’investigació en sanitat animal. La reunió va continuar amb una ronda de presentacions breus per dotze científics del CReSA sobre les línies d’investigació actualment en curs al centre. La sessió va acabar amb una discussió oberta sobre les fórmules possibles de col·laboració que es puguin establir en el futur proper, incloent programes d’intercanvi de personal i la transferència de know-how. Per finalitzar, els visitants van ser guiats dins de la unitat de biocontenció de nivell 3 pel Dr. Francesc Xavier Abad, gestor de laboratoris del CReSA, per conèixer les activitats operatives d’una instal·lació de característiques úniques a Catalunya.

Per contactar amb el Dr. Rodríguez:
Dr. Fernando Rodríguez González
Investigador del CReSA
Email: fernando.rodriguez@cresa.uab.cat
Telèfon : +34 93 581 45 62
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB 08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya

Més sobre la Swedish University of Agricultural Sciences: http://www.slu.se

Més sobre la Qingdao Agriculture University: http://en.qau.edu.cn

P1040911

D’esquerra a dreta: Dr Hu Shan (QAU), Dr Jorge Moreno López (SLO), Dr Fernando Rodríguez (CReSA) i Dra Maria Montoya (CReSA).

P1040915

D’esquerra a dreta: Dr. Jorge Moreno López (SLO), Dr. Fernando Rodríguez (CReSA), Dr. Francesc Xavier Abad (CReSA), Dr. Hu Shan (QAU) i Dra. Elisabet Rodríguez (CReSA).

Coneix més sobre l'autor d'aquest post: