Cristian Melgarejo guanya el millor pòster del XXVI Simposi d’AVEDILA

El passat 19 de novembre es va inaugurar el XXXVI Simposi anual de l’Associació d’Especialistes en Diagnòstic de Laboratori Veterinari (AVEDILA), que s’ha celebrat a Elx fins al 21 de novembre i congrega anualment a professionals del diagnòstic veterinari i investigadors científics en sanitat animal del conjunt de l’estat espanyol i també d’Europa.

Cristian Melgarejo, doctorand de la línia de recerca de Tuberculosis del Programa de Sanitat Animal de l’IRTA, va guanyar el premi al millor pòster, patrocinat per Gold Standard Diagnostics, amb el seu treball “La infección experimental de cabras con M. microti induce una infección subclínica asociada con reacciones leves a las pruebas de intradermotuberculinización”.

Cristian Melgarejo amb el seu pòster

Però aquesta no va ser l’única representació de l’IRTA-CReSA al Congrés; Llilianne Ganges, investigadora principal de la línia de recerca en Pestivirus, va fer una ponència dins del marc de la sessió 2, com a representant de la Red de Investigación en Sanidad Animal, sobre el desenvolupament d’eines de diagnòstic ràpid de pesta porcina clàssica i pesta porcina africana com a laboratori de referència de l’OMSA. La seva ponència tenia el títol de “”Diseño y desarrollo de herramientas sencillas, rápidas y económicas para el diagnóstico de enfermedades transfronterizas relevantes para el sector porcino”.

A més a més, dos investigadors de l’IRTA-CReSA també hi van participar amb una comunicació oral; Adriana Muñoz, de la línia de recerca en Pestivirus, va presentar “Detección del virus de la peste porcina africana mediante un ensayo de PCR-LAMP en muestras clínicas, ambientales y no invasivas utilizando el mínimo equipamiento”, i en Bernat Pérez de Val, investigador principal de la línia de recerca en Tuberculosis va presentar “Uso de la secuenciación de nueva generación en la investigación de brotes reemergentes de tuberculosis en un contexto multihospedador”.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Comunicació. Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. eduard.cecilia@irta.cat