Una centena de professors de ciències assisteixen a una jornada del CReSA

La “I jornada d’actualització per a professors de ciències” organitzada pel CReSA es va celebrar el passat 4 de juliol de 2012. Aquesta primera edició, titulada “Zoonosis: conceptes, tècniques i bioguretat” va tenir un gran èxit, arribant a la xifra de 113 inscrits.

Els professors que van assistir a la jornada procedien de centres d’Educació Secundaria Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional en l’àmbit de les Ciències repartits per tota la geografia catalana: Barcelona, Tarragona, Les Borges Blanques, Olot, Barberà del Vallès, Rubí, L’Hospitalet del Llobregat, Viladecans, Cerdanyola del Vallès i moltes altres localitats.

La inauguració va comptar amb la presència de Jordi Sabaté, Cap de Servei d’Innovació i Formació de l’Educació Secundària del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Pel matí, es van realitzar les 4 sessions teòriques en la Facultat de Veterinaria de la UAB que van versar sobre Actualització en microbiologia i resistència bacteriana a antimicrobians, Immunologia i noves estratègies de vacunació, Actualització en tècniques de laboratori, i Malalties zoonòtiques i protocols de bioseguretat i biocontenció. Per la tarda, van tenir lloc les visites als laboratoris del CReSA. Es van formar diferents grups, segons les preferències del professorat, que van poder escollir entre les següents visites: Preparant una PCR: extracció, amplificació i electroforesis, Laboratori d’anatomia patològica, Virologia i cultiu cel·lular, Laboratori de bacteriologia o Ruta externa pels laboratoris NBS3.

La jornada va estar finançada per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Esperem repetir aquest èxit l’any vinent.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post: