Llilianne Ganges, Rosa Rosell i Xavier Abad realitzen una missió tècnica a Colòmbia

Llilianne Ganges, Rosa Rosell, investigadores del Programa de Sanitat Animal de l’IRTA i Xavier Abad, cap de la Unitat de Biocontenció de l’IRTA-CReSA realitzen una missió tècnica a Colòmbia compartint el coneixement de l’IRTA-CReSA en l’execució del diagnòstic de Pesta Porcina Clàssica al país i en el desenvolupament del laboratori de nivell 3 de bioseguretat de l’Instituto Colombiano Agropecuario.

La missió ha tingut també com a objectiu formar al personal de l’ICA per a desenvolupar tècniques diagnòstiques del virus de la pesta porcina clàssica, els plans de vigilància tant activa com passiva i la millora del pla de vacunació, centrant l’atenció en aquelles zones de difícil accés del país, per a poder facilitar el control d’aquesta malaltia a Colòmbia.

L’IRTA-CReSA és laboratori de referència de l’OMSA per a Pesta Porcina Clàssica. Els laboratoris de referència de l’OMSA estan designats per tractar tots els problemes científics i tècnics relacionats amb una malaltia anomenada. Els laboratoris de referència també proporcionen formació científica i tècnica per al personal dels països membres i coordinar els estudis científics i tècnics en col·laboració amb altres laboratoris o organitzacions, fins i tot a través del programa d’agermanament de laboratoris de l’OMSA.

Sobre la pesta porcina clàssica

La Pesta Porcina Clàssica (LCR), també coneguda com a còlera porcí, és una malaltia viral contagiosa dels porcs domèstics i salvatges. És causada per un virus del gènere Pestivirus de la família Flaviviridae, que està estretament relacionat amb els virus que causen diarrea viral bovina en bestiar boví i malaltia transfronterera en ovelles.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Comunicació. Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. eduard.cecilia@irta.cat