La investigadora Júlia Vergara rep una beca del HKU-Pasteur Research Pole per a un curs de coronavirus a la Universitat de Hong Kong

El Comitè científic del Centre de Recerca Pasteur (Universitat de Hong Kong, HKU) ha concedit una beca a la investigadora Júlia Vergara i Alert, del Centre de Recerca en Sanitat Animal, IRTA-CReSA, per participar al 15è Curs de Virologia que organitza la mateixa institució. El curs es realitzarà del 7 al 13 de juliol i comptarà amb la presència d’investigadors punters en el camp dels coronavirus. També participaran en aquest curs els estudiants de doctorat de la línia de MERS-CoV de l’IRTA-CReSA, el Te Nigeer i el Jordi Rodon.

La majoria de coronavirus endèmics (CoV) causen infeccions respiratòries i intestinals lleus en animals i humans. La identificació de dos coronavirus altament patògens com a causa dels brots de SARS i MERS ha evidenciat els riscos associats a les infeccions zoonòtiques d’aquesta família de virus. En el 15è Curs de Virologia impartit per la HKU es revisaran les mancances actuals de comprensió i coneixement, amb especial èmfasi en l’origen, l’evolució, la transmissibilitat, la biologia molecular, i les característiques epidemiològiques i clíniques del SARS-CoV i el MERS-CoV. A més, es realitzaran tallers pràctics que desafiaran als participants a dissenyar estratègies experimentals per mitigar l’impacte de les infeccions causades per CoV altament patogènics. Els directors de curs són el Dr. Roberto Bruzzone (Hong Kong), el Dr. Chris Mok (Hong Kong), el Dr. Malik Peiris (Hong Kong) i el Dr. Noel Tordo (Guinea).

Amb aquest curs la línia de MERS-CoV del CReSA pretén ampliar els coneixements sobre la situació actual dels coronavirus, compartir experiències amb altres grups i professionals donant a conèixer els treballs del grup, i establir nous contactes per a futures col·laboracions.

Projecte:

Zoonotic Anticipation and Preparedness Initiative (ZAPI project) [Innovative Medicines initiative (IMI) grant 115760], with assistance and financial support from IMI and the European Commission and contributions from EFPIA partners.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigadora postdoctoral del Subprograma de malalties exòtiques. julia.vergara@irta.cat