L’IRTA-CReSA a la reunió anual del projecte INNOTARGETS

La setmana passada, Virginia Aragón i Florencia Correa-Fiz, investigadores del Programa de Sanitat Animal de l’IRTA (CReSA) juntament amb l’estudiant de doctorat Ayelén Perez Falcón, van assistir a la reunió anual del projecte INNOTARGETS (INNOvative approaches to identification of metabolic TARGETS for antimicrobials) a Alemanya. La reunió va tenir lloc en la Universitat Heinrich Heine de Düsseldorf, on 12 estudiants de doctorat de diferents centres de recerca i diverses nacionalitats, van mostrar els últims avanços dels seus projectes de recerca i es van organitzar fructíferes discussions.

INNOTARGETS és una Xarxa Europea de Formació (ETN) de la MSCA formada per 10 socis acadèmics i industrials de Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Espanya i el Regne Unit. El seu objectiu és identificar noves dianes farmacològiques metabòliques en bacteris patògens, utilitzant eines tècniques que resultin atractives tant per a la indústria com per al món acadèmic. Així, l’objectiu de INNOTARGETS és resoldre qüestions científiques relacionades amb el metabolisme dels bacteris durant la infecció, la modelització matemàtica per a la identificació de dianes i la predicció de toxicitat, l’adaptació dels bacteris resistents al tractament i el control de la propagació de la resistència.

Ayelén Perez explica que” aquesta reunió m’ha permès aprendre més sobre microbiologia i resistència als antimicrobians. A més, he conegut a investigadors amb diferents formacions científiques. Vam poder parlar de futures recerques i col·laboracions, així com de l’impacte de la nostra recerca en la societat.”

Link INNOTARGETS: https://innotargets.ku.dk/

Link X: https://twitter.com/Innotargets2020

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigadora del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. flor.correa@irta.cat