La investigadora Virgina Aragón, premi al millor article de la revista Suis de 2018

El comitè assessor de Suis ha triat l’article Haemophilus parasuis i la resistència als antimicrobians” com la informació més rellevant de 2018. Virginia Aragón, del Centre de Recerca en Sanitat Animal IRTA-CReSA és l’autora de l’article publicat al número 152 de Suis. L’article se centra en l’agent causal de la malaltia de Glässer, que afecta principalment a garrins en transició, i en les resistències descrites a múltiples compostos.

La malaltia de Glässer és una malaltia provocada pel bacteri Haemophilus parasuis, distribuït per tot el món majoritàriament en granges modernes. Aquest bacteri ataca les superfícies seroses que recobreixen les articulacions, l’intestí, els pulmons, el cor i el cervell, desencadenant altres complicacions com pneumonia, infeccions del pericardi, peritonitis i pleuritis. A l’IRTA-CReSA s’investiga aquesta malaltia. En aquest estudi, per exemple, s’explica com es caracteritza la composició de la microbiota nasal dels garrins i el seu possible paper en el desenvolupament de la malaltia de Glässer.

Suis és un programa de formació per a tècnics de porcí dissenyat per especialistes qualificats. El seu objectiu és garantir la completa i permanent actualització professional que avui dia necessiten els professionals del sector. L’equip editorial de Suis revisa mensualment les principals publicacions internacionals de porcí, els llocs web dels centres d’investigació més importants, analitza les ponències i comunicacions dels més prestigiosos fòrums científics, etc. Tot això, juntament amb les col·laboracions dels especialistes més qualificats, permet conèixer i seleccionar la millor informació per aconseguir l’objectiu desitjat: oferir la formació que necessiten els tècnics de porcí.

L’article només està disponible per a subscrits: https://store.grupoasis.com/es/128-porcino 

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788