XIV Jornada de Virologia

El 30 de novembre de 2015 es va celebrar la XIV Jornada de Virologia a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona. La Dra. Juana Díez (DCEXS, Universitat Pompeu Fabra) i la Dra. Rosa M. Pintó (Departament de Microbiologia de la Universitat de Barcelona) van ser les coordinadores de la convocatòria que va reunir professionals de diferents camps de la virologia.

El programa científic va comptar amb intervencions dedicades a virus emergents, virus transmesos per vectors, el VIH, virus de plantes, entre d’altres. Diferents representants de l’IRTA-CReSA van assistir-hi i van presentar un total de tres comunicacions per a explicar tres dels projectes que es realitzen en el centre. Primer, la Júlia Vergara-Alert va presentar un estudi experimental en dromedaris i el virus MERS coronavirus: “Dromedary camel as an experimental animal model for MERS-CoV”. En la mateixa sessió, el Marco Brustolin va presentar els seus estudis en competències vectorials en una presentació titulada “Vector Competence of European Culex pipiens (Diptera: Culicidae) mosquitoes for Rift Valley fever Virus”. A última hora de la tarda, la Paula López-Monteagudo va parlar d’una vacuna eficaç front el virus de la febre porcina africana en una xerrada titulada “Immunization with a deletion mutant of Affoto_claustre_IECrican Swine fever virus confers protection against homologous and heterologous lethal challenges”.

 

Finalment, i després de la xerrada de clausura impartida per Andrés Merits, de la Universitat de Tartu (Estonia), es va entregar el premi a la millor presentació de la Jornada a la Júlia Vergara-Alert.

Per a més informació sobre la Jornada de Virologia podeu consultar al següent enllaç de la pàgina de la Societat Catalana de Biologia o contactar amb la Dra Júlia Vergara-Alert.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788