Col·laboració sobre Pesta Porcina Africana amb la Xina: El Dr. Rodríguez del CReSA viatja a Pequín (Xina), convidat per la FAO.
Per als més grans (i pels que no ho son tant), parlar de Pesta porcina africana (PPA) desperta molt records desagradables. Aquesta malaltia està causada per un virus: Virus de la Pesta Porcina Africana (VPPA) que va provocar enormes pèrdues econòmiques durant els seus gairebé 40 anys de presència ininterrompuda a la Península Ibèrica. La seva eradicació el 1995 va permetre reobrir les fronteres del comerç espanyol a productes derivats del porcí, facilitant l’expansió del Sector porcí al nostre país fins posicionar-nos com a segon país exportador a Europa.
Doncs bé, l’alegria sembla haver durat tant sols una dècada. El VPPA amenaça de nou amb la seva presència avui en països fronterers de l’Est de la UE com ara Polònia, Lituània Estònia i Letònia. Acostumats com estem a ensopegar amb la mateixa pedra dues vegades, la causa no és altra que la reintroducció del virus des d’Àfrica, molt probablement com a contaminant de productes derivats de porcs infectats. Si en els anys 1957 i 1960 el VPPA va triar Portugal per entrar a Europa, l’any 2007 va escollir el Port de Geòrgia, des d’on la malaltia s’ha expandit ininterrompudament fins arribar a les nostres fronteres i qui sap si per amenaçar també als països més de l’Est, incloent la Xina, país productor de més del 50% del porc mundial. L’absència de vacunes enfront de la malaltia no facilita gens la tasca.
La preocupació que aquesta nova aparició del virus ha despertat a nivell mundial, juntament amb la desoladora realitat epidemiològica del VPPA a l’Àfrica, ha provocat que la Xina es prengui molt seriosament aquesta amenaça i hagi començat, en col·laboració amb la comunitat internacional, a preparar-se per l’eventual entrada del virus i en la mesura del possible per intentar evitar-la. La reunió en la que recentment ha participat el Dr. Fernando Rodríguez, s’enquadra dins d’aquesta estratègia i correspon a un Programa de Cooperació Tècnica de (TCP) llançat per la FAO en col·laboració amb les autoritats Veterinàries del Ministeri d’Agricultura Xinès. L’esdeveniment, organitzat a Pequín entre els dia 25 i 26 novembre 2015 sota l’epígraf: “Fòrum per a la prevenció i el control de la PPA“, va reunir professionals de diverses províncies del País, així com experts en epidemiologia, vigilància, i control de diverses nacionalitats (per a més informació, veure l’enllaç ).
Addicionalment, es va reservar un capítol especial dedicat a la Investigació sobre PPA, un dels capítols més ignorats en la Història d’aquesta Malaltia (i de moltes altres malalties, per desgràcia). Amb l’eradicació de la PPA del Continent Europeu, van desaparèixer també més de la meitat dels ja de per si escassos grups de recerca que treballaven en aquesta malaltia fins al punt que, sense anar més lluny, la investigació sobre vacunes i PPA quedés reduïda a un únic grup de recerca entre l’any 1995 i l’any 2005 a Espanya (una dècada completa). Durant la xerrada, es van presentar els avenços més interessants referits tant als mecanismes implicats en protecció enfront del VPPA com als desenvolupaments vacunals més prometedors (molts d’ells desenvolupats en els anys noranta). La xerrada va continuar amb la presentació de la nostra prometedora línia d’investigació a l’IRTA-CReSA, començada l’any 2005 gràcies a l’aposta de les autoritats competents en Investigació del Govern Espanyol (a través projectes competitius) per la nostra línia d’investigació en vacunes; fins i tot abans que el Virus tornés a tornar a entrar a Europa en l’any 2007. Fins al moment, hem estat capaços d’aportar el nostre granet de sorra en aquest camp de recerca (activitat reflectida amb la finalització de 3 tesis doctorals més altres dues en procés). D’una banda, hem pogut caracteritzar noves dianes del VPPA amb capacitat protectora, així com aprofundir en els mecanismes de protecció induïts. La recent incorporació a la nostra línia del departament de R+D de Boehringer Ingelheim (Hannover, Alemanya), ha facilitat enormement el desenvolupament d’un nou prototip de vacuna viva atenuada basat en la modificació genètica del VPPA. Aquesta vacuna experimental, desenvolupada en col·laboració amb la Dra. M.L. Sales (CBMSO-CSIC), és capaç de protegir, experimentalment, tant enfront de virus virulents homòlegs com davant aïllats de virus heteròlegs molt diferents a l’original. Aquesta última evidència resulta essencial ja que per primera vegada, per al cas de la PPA, molt probablement es pogués utilitzar una única vacuna, independentment dels virus circulants. Tot i que cal seguir treballant en diversos aspectes, principalment relacionats amb la seguretat de la vacuna, sincerament creiem estar més a prop de poder disposar d’una vacuna que contribueixi al control d’aquesta devastadora malaltia. El que sí podem concloure, sense cap dubte, és que l’absència d’investigació avui, assegura el retard de demà. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://www.otc-certified-store.com/antifungals-medicine-usa.html www.zp-pdl.com https://zp-pdl.com/online-payday-loans-cash-advances.php вивус займ отзывыбыстрый займ на карту сбербанка онлайн безотказно без паспортазайм на карту маэстро безработным