II Jornada de Microbiologia de la Societat Catalana de Biologia

Divendres passat 29 de novembre es va celebrar la II Jornada de Microbiologia organitzada per la Secció de Microbiologia de la Societat Catalana de Biologia, amb l’objectiu d’establir un punt de trobada entre la tota la comunitat científica catalana que treballa en aquest àmbit.

Dins dels temes més rellevants de la jornada es va tractar el tema de l’ús i abús dels antibiòtics i la problemàtica al voltant de la generació de resistències. La Dra. Virginia Aragón va ser convidada com a moderadora de la secció de Microbiologia clínica i epidemiologia, molt centrada en l’àmbit de la sanitat animal, dins de la qual la Dra. Florencia Correa-Fiz va participar fent una xerrada sobre l’efecte de l’ceftiofur a la microbiota de truges prenyades i en la seva progènie.

Així mateix, diverses investigadores i estudiants de l’IRTA-CReSA van presentar el seu treball en format de pòster o comunicació oral. A més, es van presentar treballs de gran rellevància des d’altres centres de l’IRTA com el Programa de Seguretat Alimentària i el de Producció de Remugants. D’aquesta manera, la jornada va ser un èxit pel que fa a la possibilitat de divulgar la recerca que es fa dins de l’IRTA, així com per establir contacte i col·laboracions científiques.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigadora del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. flor.correa@irta.cat