IRTA-CReSA col·labora amb l’EFSA, Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, en dos projectes d’avaluació de risc

L’IRTA-CReSA participa en dos projectes tipus “Partnering Grant” que han estat recentment concedits per l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA). Aquest tipus de projectes té com a objectiu millorar la capacitat dels països per a la realització d’avaluacions de riscos, mitjançant la transferència de coneixements entre dues o més organitzacions d’estats membres.

L’IRTA-CReSA participa en el projecte “Harmonització de l’avaluació de malalties transmissibles a la UE” (HOTLINE) juntament amb l’Istituto Zooprofilattico Sperimentale dell’Abruzzo i del Molise (IZSAM) d’Itàlia, l’Institut Nacional de Veterinària de Suècia (SVA ) i la Universitat de Tesalia de Grècia.

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar eines que permetin el reporti harmonitzat de dades de malalties.

L’IRTA-CReSA col·labora també en el projecte “Enfocaments genèrics per a l’avaluació del risc de la introducció de malalties infeccioses animals” (G-RAID), en col·laboració amb l’Agència de Salut Animal i Vegetal (APHA) del Regne Unit, l’Institut d’Investigació Veterinària de Wageningen (WBVR), l’Institut Nacional de Veterinària-Universitat Tècnica de Dinamarca (DTU), l’Institut Nacional de Veterinària de Suècia (SVA) i l’Autoritat de Seguretat Alimentària de Finlàndia (Evira).

L’objectiu de G-RAID és el desenvolupament d’eines genèriques per a l’avaluació del risc d’introducció de malalties exòtiques animals als països de la UE.

El Dr. Sebastian Napp del Subprograma d’Epidemiologia i Anàlisi de Riscos va assistir a les reunions d’inici dels projectes els dies 25 i 29 de gener a la seu de l’EFSA a Parma (Itàlia).

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador del Subprograma d'Epidemiologia i Anàlisi de risc. IRTA-CReSA. sebastian.napp@irta.cat