La investigadora Llilianne Ganges de l’IRTA-CReSA als Premis Porks 2019 de Colòmbia

El passat 13 de juliol es va celebrar la tercera edició dels Premis Porks a Bogotà, Colòmbia, a través de l’Associació Porkcolombia. És el gremi que representa des de fa 35 anys els productors de carn de porc del país. La seva feina és impulsar i acompanyar el procés de tecnificació en tots els graus de la cadena càrnica i porcina i fomenta el consum de carn de porc.

Els Premis Porks valoren el millorament generalitzat de la indústria de producció porcina i motiven els productors a millorar els seus paràmetres per estar al top de la porcicultura nacional colombiana. Porkcolombia – Fons Nacional de la Porcicultura va lliurar 34 estatuetes a les granges que es van destacar pels seus resultats en termes de bioseguretat, producció sostenible i paràmetres reproductius, unes granges que dia a dia s’esforcen per obtenir un millor rendiment i ser cada vegada més eficients i competitives.

La Dra. Llilianne Ganges va ser una de les convidades a l’esdeveniment i va participar en l’acte d’entrega dels premis. Ganges és investigadora de l’IRTA-CReSA reconeguda com experta en Pesta Porcina Clàssica per l’Organización Mundial de Sanidad Animal (OIE)
i ha estat treballant amb Colòmbia per fer el seguiment d’algunes estratègies del programa d’eradicació de la malaltia, en coordinació amb l’Instituto Agropecuàrio de Colòmbia (ICA). Colòmbia ha aconseguit tenir una zona lliure de la malaltia, però està treballant intensament en la seva eradicació en les zones on la malaltia encara és endèmica.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Comunicació Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat