El videojoc sobre virus i l’IRTA-CReSA de l’Escola Torre de la Llebre rep la menció del millor disseny

El concurs escolar de videojuegos ‘Científics en Joc’ premia els millors projectes amb la dona científica i la química com a protagonistes. La 3a edició del concurs ha comptat amb la participació de 500 alumnes de 5è de primària de 20 escoles.

El programa de la Secretaria d’Universitats i Recerca proposava el disseny d’un videojoc basat en una personalitat científica catalana. Els finalistes han estat els jocs amb els científics Maribel Cases (ISGlobal), Joan Grimalt (CSIC), Eva Pellicer (UAB) i Llilianne Ganges (IRTA-CReSA). La gala va tenir lloc al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i ha estat presentada pel divulgador científic Dani Jiménez. Durant la cerimònia, les escoles finalistes han exposat els projectes de videojocs que han treballat a classe durant el curs.

“Llilianne Ganges a la recerca del micro virus”

Els alumnes han ideat la mecànica del joc, els personatges, els escenaris, l’estètica i els diversos reptes que haurà de superar el protagonista. En el cas de l’Escola Torre de la Llebre, els alumnes han elaborat un videojoc titulat “Llilianne Ganges a la recerca del micro virus” ambientat en els laboratoris de l’IRTA-CReSA, on la investigadora Llilianne Ganges és la protagonista. La temàtica del joc és sobre virus que afecten els animals.

Exposició del videojoc durant la cerimònia.

Exposició del videojoc durant la cerimònia.

 

Menció especial pel millor disseny

El Premi al Millor Videojoc ha estat el projecte “Salvem la Terra amb Eva Pellicer” de l’escola Les Cometes del Penedès i s’han atorgat mencions especials a la millor història (Col·legi Jardí de Granollers), millor estètica (Escola Torre de la Llebre de Rubí), millor contingut científic (Escola Les Cometes) i al millor trencaclosques (Escola Pi d’en Xandri de Sant Cugat del Vallès).

Els alumnes ja van visitar l’IRTA-CReSA el passat mes de març per conèixer les instal·lacions del centre, aprendre la investigació i veure en primera persona el treball dels científics. Llilianne explica que “ha estat una experiència molt enriquidora, m’ho he passat molt bé i m’ha agradat molt veure als alumnes emocionats per haver arribat a la cerimònia dels premis com a finalistes. Estem contents amb la menció pel millor disseny i es nota que van aprendre tot el que els expliquem quan ens van visitar al centre”. Els videojocs estaran disponibles properament.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Comunicació Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat