Noves directrius per a l’avaluació patològica d’infeccions de pesta porcina africana
La pesta porcina africana és encara una de les principals malalties virals dels porcs sense una vacuna comercial disponible. Investigadors del CReSA han presentat unes directrius per integrar els resultats patològics de la malaltia importants amb les dades virològiques i immunològiques.
Aquestes directrius facilitaran la interpretació global dels futurs experiments de vaccinologia relacionada amb el virus de la pesta porcina africana (VPPA).
Els investigadors del CReSA han aprofitat les seves instal·lacions úniques de nivell de bioseguretat 3 (NBS3) per infectar porcs amb soques altament virulentes de forma experimental, la qual cosa facilita una lectura completa de les dades resultants. Es presenta una guia per millorar la recopilació de dades i l’anàlisi a partir d’aquests experiments.
Els principals objectius d’aquesta guia són:
- Contextualitzar breument les presentacions clíniques i patològiques pel VPPA centrats en els punts crítics per la patogènesi;
- Proporcionar recomanacions sobre l’anàlisi de les observacions clíniques, macroscòpiques i microscòpiques;
- Estandarditzar l’informe patològic, la terminologia emprada i l’avaluació de la gravetat de les lesions entre els grups de recerca de VPPA per comparar dades entre grups;
- Complementar aquestes dades amb dades virològiques i immunològiques.
Aquesta informació pot ser d’interès especial per als investigadors focalitzats en el desenvolupament de vacunes enfront del VPPA. Per al disseny i desenvolupament de productes preventius, els investigadors necessiten protocols de desafiament estandarditzats i respostes clíniques, patològiques i immunològiques dels porcs ben caracteritzades. Els diferents mètodes utilitzats haurien de ser avaluats pel immunòlegs, viròlegs i patòlegs experts.
- Aquest treball ha estat totalment finançat pel projecte AGL2010-22229-C03-01 del Ministeri d’Economia i Competitivitat (Govern d’Espanya).
- Aquesta metodologia ha estat publicada a:
Galindo-Cardiel I, Ballester M, Solanes D, Nofrarías M, López-Soria S, Argilaguet JM, Lacasta A, Accensi F, Rodríguez F, Segalés J. Standardization of pathological investigations in the framework of experimental ASFV infections. Virus Res. 2013 Apr;173(1):180-90.
Sobre el investigador principal d’aquesta línea de recerca al CReSA:
Dr. Fernando Rodríguez González Coordinador de la línia de recerca en Patogènesi i profilaxi d’infeccions per Asfavirus Correu electrònic: fernando.rodriguez@cresa.uab.cat Telèfon: +34 93 581 45 62; Fax: +34 93 581 44 90 Edifici CReSA. Campus UAB 08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya