“Pig health”: Promoure la salut en lloc de tractar malalties

Joaquim Segalés, investigador de l’IRTA-CReSA i professor titular de la UAB, ha participat en la coautoria del llibre “Pig health” (La salut del porc), juntament amb un equip internacional d’experts en salut i producció porcina.

Aquest nou llibre se centra en la salut dels porcs, primer amb la cobertura dels trastorns dels porcs organitzats per signes clínics i sistemes anatòmics. El llibre explora la medicina mediambiental i després el manteniment de la salut. Es discuteixen les opcions de tractament, fent èmfasi en una reducció de l’ús dels antimicrobians i en un major coneixement d’un enfocament holístic del tractament. El llibre inclou més de 600 il·lustracions per millorar la descripció clínica, així com una gran quantitat de vídeos d’alta qualitat per posar a prova el lector en la realització de diagnòstics diferencials amb opcions de tractament. Els qüestionaris al final de cada apartat també fomenten l’aprenentatge reflexiu.

Aquells interessats en la medicina poblacional (aus de corral, aqüicultura, bestiar boví i petit ruminant i apiaria) gaudiran especialment de l’enfocament holístic de la medicina veterinària. Aquest llibre fa un pas més enllà en la ciència veterinària, promovent la salut en lloc de tractar malalties. Serà la referència número u per mantenir sans els porcs. A més, el llibre és una excel·lent guia per a estudiants veterinaris que trobaran una gran passió pel món porcí.

Pig Health. John Carr, Shih-Ping Chen, Joseph F. Connor, Roy Kirkwood, Joaquim Segalés CRC Press

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. Catedràtic de la UAB. joaquim.segales@irta.cat