Global Virus Network, seguim treballant per vèncer els virus

Els passats dies 25 a 27 de Setembre 2017 va tenir lloc a Melbourne, Australia, la 9na trobada internacional de la Global Virus Network -GVN- (xarxa mundial de virus).

Podeu seguir l’event a les xarxes a través de l’etiqueta #GVNMELB17

La Xarxa Mundial de Virus (GVN) és una coalició dels millors experts en virologia mèdica en més de 25 països dels sis continents, amb l’objectiu de treballar de manera col·lectiva per avançar en el coneixement sobre com els virus ataquen als humans (incloent virus zoonòtics), en el desenvolupament d’eines de diagnòstic, medicaments i vacunes per prevenir la malaltia i la mort.

En representació de l’IRTA-CReSA, com a centre GVN, hi va assistir el Dr. Joaquim Segalés, que va presentar, durant la trobada una xerrada titulada: “LARGE ANIMAL MODELS FOR MERS-CoV INFECTION”, un resum dels experiments fets amb models animals per cornavirus del MERS dins el projecte ZAPI.

Quim Segalés explicant els models animals de l’IRTA-CReSA. (Creus que la teva feina és dura? Doncs intenta enxufar-li pel nas una vacuna en un camell!)

L’event del GVN va comptar amb múltiples presentacions sobre virus que afecten a l’espècie humana així com virus zoonòtics. Cal destacar que un dels fundadors del GVN, el Dr. Robert Gallo, co-descubridor del virus de la SIDA, va ser entrevistat per un destacat periodista de la televisió australiana en el marc del congrés. El congrés va comptar també amb una presentació del premi Nòbel de 1996, el Dr. Peter Doherty.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. Catedràtic de la UAB. joaquim.segales@irta.cat