Investigadors de l’IRTA-CReSA assisteixen al 4t Taller Internacional sobre Streptococcus suis i al 12è Simposi Anual de CRIPA a Mont-real

Investigadors internacionals i professionals nacionals es van reunir a Mont-real (Canadà) durant 3 dies per a un emocionant programa científic amb un enfocament especial en la malaltia per Streptococcus suis. La reunió va ser organitzada conjuntament amb CRIPA, un grup estratègic de la província del Quebec dedicat a la infectologia de porcs i aus.

El programa va començar amb la xerrada del Dr. Rafael Blasco (INIA, Espanya), que va oferir un “Resum del Programa d’Investigació Cooperativa de l’OCDE”, que va ser el principal patrocinador de la conferència.

Dr. Virginia Aragón.

Dra. Virginia Aragón.

Es van discutir molts aspectes de l’epidemiologia i el control de S. suis entre els investigadors de tot el món, inclosos la majoria dels líders dels paquets de treball i investigadors del Programa per a la prevenció global innovadora de Streptococcus suis (PIGS). Es van presentar els últims resultats sobre classificació genòmica, resistència als antimicrobians, serotips involucrats en malalties, estudis de virulència, models de patogènesi i disponibilitat de vacunes. Es va incloure la perspectiva de la malaltia porcina i humana, ja que aquesta zoonosis és un risc per a la salut en augment. De IRTA-CReSA, Virginia Aragó, Flor Correa-Fiz, Carlos Neila i Miguel Blanco van assistir a la reunió i van presentar els seus resultats en una presentació oral i cartells.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigadora del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. flor.correa@irta.cat