“Els matins” de TV3 es fa ressò de la recerca sobre pesta porcina africana a l’IRTA-CReSA

El programa ha destacat el paper de l’Institut com a referent en la recerca de malalties porcines emergents com la Pesta Porcina Africana.

El sector porcí xinès pateix, des de fa mesos, grans efectes econòmics provocats per l’epidèmia de pesta porcina africana al país. La malaltia ha obligat a sacrificar 200 milions de porcs des que es va detectar el primer brot. En conseqüència, el preu de la carn de porcs s’ha encarit fins gairebé el doble. La població consumeix menys carn i els comerciants perceben ja grans pèrdues econòmiques.

Això és el que ha explicat al programa d’ “Els matins” de TV3 el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Pequín, el periodista Francesc Canals. Aquesta mateixa setmana, se celebra un congrés internacional sobre malalties porcines emergents a la capital xinesa. La investigadora Llilianne Ganges, experta en pesta porcina clàssica i pestivirus, ha pogut parlar amb el periodista per explicar en quin punt es troba la recerca sobre un prototip vacunal que està realitzant un equip de l’IRTA-CReSA liderat pel Dr. Fernando Rodríguez.

Fil a Twitter:

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788