Una microxerrada sobre l’alimentació del futur i un taller sobre bioseguretat, activitats de l’IRTA a la 13ª Festa de la Ciència

L’Institut participa en la 13a edició d’aquesta cita amb la ciència, la tecnologia, el coneixement i la cultura, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre al Moll de la Fusta de Barcelona.

Com es manipulen els virus perillosos? Quins reptes planteja l’emergència climàtica per al nostre sistema agroalimentari, i podrem menjar igual i sempre en el futur? Són les grans preguntes a què donaran resposta les dues activitats que ha organitzat l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per a la pròxima Festa de la Ciència, que se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre al Moll de la Fusta de Barcelona.

Dissabte 26 d’octubre, a les 11 del matí, l’equip del Centre de Recerca en Sanitat Animal IRTA-CReSA oferirà el taller «Saps com es manipulen els virus perillosos?», a l’espai número 18, amb què convidarà els participants a endinsar-se en el món dels laboratoris d’alt nivell de bioseguretat. A través de jocs d’agilitat, podran comprovar l’esforç i les dificultats que suposa treballar amb patògens perillosos i la importància de protegir-se per manipular-los i fer-hi experiments.

El mateix dissabte, a les 11.45 hores, l’investigador de l’IRTA Robert Savé farà una microxerrada amb el títol «Podrem menjar igual i sempre en el futur?», en què dibuixarà en panorama actual i futur del nostre sistema agroalimentari en el context de l’emergència climàtica. L’ecòleg abordarà qüestions com la relació entre l’alimentació i la salut, la disponibilitat de proteïnes, l’èxode rural, la demanda d’aigua i la seva disponibilitat, i la dicotomia entre alimentar-se vs. menjar.

Web Festa de la Ciència

Ubicació: https://goo.gl/maps/4B3oK6bDG57MGt4K6

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788