Noves estratègies per millorar el control de la tuberculosi a les cabres

El Dr. Bernat Pérez de Val, investigador del CReSA, va llegir la seva tesi doctoral, titulada “Noves estratègies vacunals i diagnòstiques per al control de la tuberculosi. El model caprí”, on estudia l’eficàcia de noves vacunes i reactius de diagnòstic per combatre aquesta malaltia infecciosa causada pels bacteris del complex Mycobacterium tuberculosi i que posseeix índexs elevats de morbiditat i mortalitat a nivell mundial.

Per als estudis, el Dr. Pérez de Val va desenvolupar un nou model animal experimental. S’ha optat per utilitzar la cabra, degut a la significativa prevalença de la malaltia en aquesta espècie animal, per tal d’avaluar alternatives a l’única vacuna actualment disponible, el Bacil Calmette Guerin (BCG), que presenta resultats d’eficàcia variables tant en humans com en animals.

GranjaAixí, es va fraccionar la recerca en quatre experiments, utilitzant diferents estratègies vacunals (BCG en solitari, BCG en combinació amb dues vacunes adenovirals i una vacuna contra la paratuberculosi) i avaluant nous reactius de diagnòstic, dissenyats segons el principi DIVA (diferenciació d’animals infectats i vacunats). Els resultats obtinguts han demostrat que la vacunació, conjuntament amb el diagnòstic DIVA, pot facilitar el control de la tuberculosi en ramats de cabrum i que la cabra domèstica pot ser un bon model animal per a l’estudi de noves vacunes antituberculoses.

Bernat Pérez de Val
Correu electrònic: bernat.perez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 93; Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB,
08193, Bellaterra (Barcelona)

Coneix més sobre l'autor d'aquest post: